Nieuws 2018


Clubkampioenschappen 2018

Afgelopen zaterdag, 22 september 2018, vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats bij Manege de Kraal in Nederweert.
Bij de dressuur hadden we 27 combinaties, afdelingsdressuur 4 tweetallen en 3 viertallen, springen 17 combinaties en voor het algemeen kampioenschap deden in totaal 12 combinaties mee.
De volgende combinaties hebben op de feestavond een prijs of kampioenstitel ontvangen:

Dressuur:
Clubkampioen - Gina Mertens met Aron
2e prijs - Maxime Devos met Speedy
3e prijs - Anouk Looijen met Ior
4e prijs - Gina Mertens met Sibora
5e prijs - Veerle Creemers met Lox
6e prijs - Marlou Roost met Bolanda
7e prijs - Kimberly Roost met Eryngo

Afdelingsdressuur:
Kampioenen afdelingsdressuur
- Veerle Creemers met Lox en Bregje Klein Zieverink met Chico olv Marlies Burgers

Originaliteitsprijs afdelingsdressuur:
Veerle Creemers met Lox als Mario en Bregje Klein Zieverink met Chico als Luigi olv Marlies Burgers als Prinses Peach

Springen:
Clubkampioen
- Yvi Derksen met Maren
2e prijs - Fenne Stokbroeks met Josephine
3e prijs - Finn Timmermans met Maliah

Algemeen Clubkampioen:
Anouk Looijen met Ior

Nogmaals dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie dag. Mooie prijzen zijn gesponsord door Upstairs trappenrenovatie, Lankester Petfood en Equicontact (samen met je paard). Alle prijswinnaars en clubkampioenen gefeliciteerd!

Het was weer een geslaagde dag en we hopen iedereen terug te zien op de Clubkampioenschappen 2019!

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 24 september 2018 14:58:58.


Ponyrakkers en Peelrossen in de prijzen op Limburgse Kampioenschappen 2018

Op 4 en 5 augustus 2018 vonden de Limburgse kampioenschappen dressuur en springen plaats in Lottum. We zijn trots dat er weer een heel aantal leden zich heeft geselecteerd om te mogen deelnemen!

De volgende leden vielen in de prijzen:
• Emma Vanhove met Frits, kampioen klasse C-L1 dressuur pony’s.
• Nienke van Asseldonk met Annelotte, kampioen klasse AB-L1 dressuur pony’s.
• Fenne Stokbroeks met Asterhof’s Josephine, 2e prijs klasse DE-L springen pony’s.
• Ainhoa Prada Ortiz met Rhytm of Gold, 2e prijs klasse Z2 dressuur paarden.
• Ponyrakkers viertal*, 3e prijs klasse L viertallen pony’s.
• Gina Mertens met Sibora, 4e prijs klasse DE-B dressuur pony’s.
• Veerle Creemers met Lox, 5e prijs klasse DE-L1 dressuur pony’s.
• Astrid Baetsen met Hot Chocolate, 5e prijs klasse L1 dressuur paarden.

*Het Ponyrakkers viertal: Gina Mertens, Maureen Moonen, Veerle Creemers, Carmen Peso o.l.v. Marlies Burgers.

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!!

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 24 augustus 2018 17:17:21.


Hemelvaartconcours 2018

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 29 april 2018 09:43:21.


Terugblik indoorkampioenschappen

Ondertussen is in Ermelo het laatste weekend van de indoorkampioenschappen achter de rug. Een mooi moment om terug te blikken op de fantastische resultaten van onze leden afgelopen seizoen.

LIMBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN PONY’S DRESSUUR: 27 en 28 januari 2018 te Susteren.

Het was feest voor familie Vanhove na de Limburgse Kampioenschappen dressuur voor pony’s. De zussen Anniek en Emma Vanhove wisten beiden de titel LIMBURGS KAMPIOEN op hun naam te schrijven! Superpony Frits was in de klasse C-M1 met Anniek te sterk voor de andere deelnemers en in de klasse C-B werd Frits door Emma naar de kampioenstitel gereden. Beiden zijn hiermee afgevaardigd naar de KNHS Indoorkampioenschappen.

In de klasse C-B is er tevens een hele mooie 3e prijs behaald door Famke Engels met haar pony Goldy.

Ook Zoë Niessen (2x D-Z1 & D-Z2), Merel Niessen (DE-B), Zenya Korsten (D-M1 & B-L2), Britt Stienen (C-B), Nienke van Asseldonk (DE-L1 & AB-L1), Maureen Moonen (DE-L1) en Veerle Creemers (DE-B) hebben onze ponyclub goed vertegenwoordigd op de kampioenschappen!

LIMBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN PAARDEN DRESSUUR: 3 en 4 februari 2018 te Helden.

Ainhoa Prada Ortiz stal de show tijdens de LK dressuur voor paarden. Zij reed haar paard Vendetta naar de KAMPIOENSTITEL in de klasse ZZL, Genie naar de KAMPIOENSTITEL in de klasse Z2 en ook het reservekampioenschap in de klasse Z2 schreef zij op haar naam met Donna Flora!! Hiermee wist zij zich tweemaal te kwalificeren voor de KNHS Indoorkampioenschappen.

Kimberly Roost is met haar paard Eryngo in de klasse M2 gestart en heeft een mooie proef laten zien die werd beoordeeld met 63,83%.

LIMBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN PONY’S SPRINGEN: 17 en 18 februari 2018 te Velden.

Fenne Stokbroeks kon flink juichen en met een brede glimlach richting huis nadat ze met haar pony Asterhof’s Josephine een hele mooie 5e prijs wist te bemachtigen in de klasse DE-B.

Anniek Vanhove kwam met pony Gamble-H aan start in de klasse DE-L en reed naar een 22e plaats.

LIMBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN PAARDEN SPRINGEN: 24 en 25 februari 2018 te Reuver.

Op zaterdag was het Rik van de Kruys met die met zijn schimmel Calvacas Z in twee foutloze omlopen naar een dik verdiende 6e prijs in de klasse L reed. Zondag kwam Maxime Devos aan start met Fresh Orange Zaline en kreeg na drie pittige omlopen een mooie 8e prijs uitgereikt in de klasse M.

Ook Desi Wilmsen kwam aan start en reed haar paard Dawn naar een knappe 9e plaats in de klasse Z.

KNHS INDOORKAMPIOENSCHAPPEN PONY’S DRESSUUR: 10 maart 2018 te Ermelo.

Na haar kampioenstitel in het outdoorseizoen wist Anniek Vanhove ook indoor NEDERLANDS KAMPIOEN te worden met haar pony Frits in de klasse C-M1/M2! Een geweldige dag voor familie Vanhove, want ook Emma Vanhove reed met topper Frits een mooie proef die goed was voor een 6e plaats in de klasse C-B.

KNHS INDOORKAMPIOENSCHAPPEN PAARDEN DRESSUUR: 16 maart 2018 te Ermelo.

Ainhoa Prada Ortiz is met haar paarden Vendetta en Genie afgereisd naar Ermelo om PSV Nederweert te vertegenwoordigen op de KNHS Indoorkampioenschappen, en niet zonder resultaat. Na een sterke proef en een mooie kür kreeg Ainhoa met Vendetta een 6e prijs uitgereikt in de klasse ZZ-Licht. Met Genie reed ze diezelfde dag naar een 14e plaats van Nederland in de klasse Z2.


Paardensportvereniging Nederweert is enorm trots op alweer een seizoen met geweldige prestaties van de leden!!

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 02 april 2018 17:50:18.


Kraal Bokaal 2018

De eerste editie van de Kraal Bokaal zit erop. We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige dag. In de bijgevoegde documenten zijn de uitslagen van de verschillende disciplines te vinden. Voor degenen die het leuk vonden om mee te doen en voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden: in 2019 zal weer een editie van de Kraal Bokaal plaatsvinden. Houd de Facebookpagina van Manege De Kraal in de gaten voor de datum!

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 01 april 2018 17:18:28.


Ainhoa Prada Ortiz steelt de show op LK dressuur paarden

Manege de Vosberg in Helden was 3 en 4 februari het terrein voor de Limburgse Kampioenschappen paarden dressuur.

Ainhoa Prada Ortiz reed haar paard Vendetta naar de KAMPIOENSTITEL in de klasse ZZL, Genie naar de KAMPIOENSTITEL in de klasse Z2 en ook het reservekampioenschap in de klasse Z2 schreef zij op haar naam met Donna Flora!! Geweldige prestatie, gefeliciteerd!

Kimberly Roost heeft onze rijvereniging met haar paard Eryngo vertegenwoordigd in de klasse M2 en heeft een mooie proef laten zien die werd beoordeeld met 63,83%.

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 15 februari 2018 12:14:35.


Feest voor familie Vanhove na LK dressuur pony's

Op het Limburgs Kampioenschap pony's dressuur op 27 en 28 januari in Susteren wisten de zussen Anniek en Emma Vanhove beiden de titel LIMBURGS KAMPIOEN op hun naam te schrijven! Superpony Frits was in de klasse C-M1 met Anniek te sterk voor de andere deelnemers en in de klasse C-B werd Frits door Emma naar de kampioenstitel gereden.

In de klasse C-B is er tevens een hele mooie 3e prijs behaald door Famke Engels met haar pony Goldy.

Fantastische prestaties, gefeliciteerd!!

Ook Zoë Niessen (2x D-Z1 & D-Z2), Merel Niessen (DE-B), Zenya Korsten (D-M1 & B-L2), Britt Stienen (C-B), Nienke van Asseldonk (DE-L1 & AB-L1), Maureen Moonen (DE-L1) en Veerle Creemers (DE-B) hebben onze ponyclub goed vertegenwoordigd op de kampioenschappen!

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 15 februari 2018 11:41:45.


Enjoy the Ride: Koningsrit 2018

Binnenkort is het weer tijd voor onze jaarlijkse Koningsrit op zondag 29 april. We rijden de rit in het natuurgebied Keelven en de Pan in Someren. Tussen 9.00u en 11.00u kan gestart worden. Hierbij is er keuze uit 2 routes: de 10km of 25km.

Voor €7,50 (eigen leden betalen slechts €2,50) krijg je een georganiseerde rit incl. twee gratis consumpties op de pauzeplek (overige consumpties zijn tegen een kleine meerprijs). Er zijn broodjes, soep, koek en drinken te verkrijgen.

De rit wordt afwisselend: brede zandpaden, smalle bospaden, grote watervlaktes (geschikt om met je paard/pony in te gaan!) en vooral veeeeeel mooie natuur! Wil je eens een rit met een jong of onervaren paard maken? Dan is dit de ideale gelegenheid! De rit bevat geen drukke verharde wegen, gevaarlijke kruispunten of andere uitdagingen in het verkeer en is daardoor dus heel laagdrempelig.

We maken gebruik van de openbare parkeerplaats Keelven, gelegen aan de Provincialeweg Someren-Heeze. Dit is meteen ook de startplek van de route. Op de Provincialeweg wordt de parkeerplaats met een P-bord aangegeven. Indien je de navigatie inschakelt, kun je het beste het volgende adres ingeven: Provincialeweg 31, 5711 RA Someren. Dit is het adres van het dichtstbijzijnde woonhuis.

Heb jij zin in een heerlijke buitenrit door de prachtige natuur!? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar acdekraal@hotmail.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en de route die je graag wil rijden (10km of 25km). Bij vragen kun je contact opnemen met de organisatie via mail of het nummer 06-27427500.

Ongeveer 1 week van te voren ontvang je nog een mail met extra informatie over de rit.

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 04 februari 2018 23:33:20.